dissabte, 22 de desembre del 2012

Avui, com ja varem comentar els rutes hem quedat per acabar els bancs i les taules, encara que a n'es final ens hem vist a les 11'00.

Proximament:
- Els dies festius els rutes no farem res.
- El dia 27 els rutes esteim convidats a anar al cau a veure la triologia dels senyors dels anells amb els/les caps, així que qui vulgui anar, que hi vagi.
- El dia 3 (o 4) hem quedat al cau per preparar la carrosa dels reis,  ja que el dia 5 ha de estar llesta.
- Els següent dissabte 12 ja celebrarem al cau Sant Antoni.

dijous, 20 de desembre del 2012

El cap de setmana passat era l'acampada de nadal, va anar molt be!!!! la vetlada ens va sortir super be!! I per fí, ens varem poder fer una foto, encara que falta na Pilar, així que quan siguem tots ens la tornarem a fer!!

Varem decidir anar al cau aquest dissabte per acabar les taules i els bancs, me pareix que diguerem d'anar a les 16:30, com sempre! 

dimarts, 18 de desembre del 2012

rutes!


Ja teniu aquí imatges actualitzades!

A partir d'ara podem anar fent carpetes... si no cada cop veuem les mateixes! ;p

dimecres, 12 de desembre del 2012


Rutes la unitat de pioners ens informa:

ELS PIONERS DE L'A.E.G NUREDDUNA DUIM A TERME UNA 
RECOLLIDA DE JOGUINES PER ALS NINS MÉS NECESSITATS


Si vols col·laborar contacta amb nosaltres mitjançant el següent correu electrònic:recollida.pioners@gmail.com 

La recollida de joguines es durà a terme els dimarts de les 20:30h a les 21:30h i els dissabtes de les 16:30h fins a les 19:00h a l'Agrupament.

solidaritza't

diumenge, 9 de desembre del 2012

NOTICIES DIVERSES

- El cap de setmana passat varem acabar l'hort i les taules i els bancs, despres de treballar dissabte sencer i part del diumenge.També varem seguir amb l'organització de la vetlada de l'acampada de Nadal!

- Aquest dissabte, encara que ha estat festa, els rutes ens hem vist per acabar  lo de la vetlada, ja esta tot fet, manco resumir un conte, com ja hem dit.

- Per cert, hem de dur  5 capses  per posar els regals de l'amic invisible, d'això s'encarregà n'Aina. El que si que hem de dur es paper de diari per forrar les capses.

dissabte, 8 de desembre del 2012

Amem rutes i rutas hem de resumir es conte, ja hi ha fetes les 4 primeres parts i són:

-->
CONTE DE NADAL.

1. El Sr. Scrooge és un home amargat i avariciós que odia el Nadal fins el punt de no voler reunir-se ni tan sols amb la família. A la feina tampoc tenia bona relació amb el seu únic empleat, Bob Cratchit, a qui l'obligava a anar a la feina el dia de Nadal.

2.En arribar a ca seva ningú l'esperava, es va posar el pijama i se'n va anar a dormir, però de sobte va sentir renous i va aparèixer el fantasma del seu difunt soci Marley. Scrooge no podia creure el que veia: el fantasma encadenat del seu amic, qui l'advertia que canviàs d'actitud si no volia acabar com ell, condemnat, i  li digué que el visitarien 3 fantasmes per ajudar-lo.

3. El primer en aparèixer va ser el fantasma dels Nadals passats, que s'emportà Scrooge al poble de la seva infància.
Allà es va veure a ell jugant amb la seva germana, els seus rostres mostraven alegria, i Scrooge recordà els bons moments passats amb ella, però també es posa trist perquè ja no hi era.

4. Després el dugué a casa de la seva antiga al.lota, amb la qual va rompre per la seva obsesió pels doblers. La va veure molt feliç amb el seu home i fills. Scrooge suplicà a l'espectre anar-se'n perquè se n'adonà del que va deixar escapar, quedant-se així sol.
En acabar el viatge pel seu passat va tornar a dormir a ca seva.

Ara hem de resumir l'estrofa dividint-la en 2 parts:
-->

ESTROFA 3: EL SEGUNDO DE LOS 3 ESPÍRITUS

Esta vez, Scrooge no quería que este fantasma lo tomara desprevenido, así que abrió las cortinas de su cama y lo esperó despierto. Al dar la 1:00, nadie había ido por él, pero cruzando su puerta se reflejaba una luz roja. Scrooge se levantó para ver qué había tras la puerta y se encontró con el segundo de los 3 espíritus, dentro de su recámara repleta de comida y manjares. El espectro iba vestido con un sencillo manto verde, bordeado de piel blanca. Esta prenda colgaba tan suelta de su amplio pecho desnudo, como si desdeñara ser preservado o escondido por ningún artificio. Sus pies, que se observaban debajo de los amplios pliegues de la prenda, también estaban desnudos; y sobre su cabeza no llevaba otra cosa que una corona de acebo, engarzada por relucientes trozos de hielo. Sus rizos castaño oscuro eran largos y sueltos; libres como su genial cara, sus ojos chispeantes, su mano abierta, su alegre voz, su franco comportamiento y su aire jovial. En su cintura lucía un antiguo cinto, pero no había ninguna espada en él y la antigua vaina estaba enmohecida. El espíritu se presentó como el espectro de las Navidades Presentes, siendo de los más jóvenes de los más de mil ochocientos hermanos que tenía.
Ambos viajaron hasta la ciudad y pese al frío que hacía, se respiraba una sensación de calidez y alegría. Fueron a casa de su empleado, Bob Cratchit y vieron a su familia antes de la cena de Navidad. Cratchit tenía varios hijos: dos pequeños, Martha, Peter y el pequeño y enfermo Tiny Tim, quien cojeaba de una pierna. En casa de Cratchit cenaban un pequeño pavo y pudín que cocinó su esposa, asimismo, cantaban villancicos alegremente. Scrooge le preguntó al espíritu si Tiny Tim viviría, pero éste le contestó que de no cambiar su situación, preveía una silla vacía y una muleta abandonada. A Scrooge le dio mucha pena que el pobre Tiny Tim pudiese fallecer debido a su enfermedad. 
Fins aquí el primer 
De allí, partieron a casa de su sobrino Fred, quien festejaba la Navidad en compañía de su familia, brindaba por el tío Scrooge, pese a su negativa y burla respecto a la celebración. Scrooge estaba muy emocionado al ver la reunión, pues jugaban a la gallina ciega y todos se divertían mucho, él deseaba poder estar en el festejo.
De regreso a casa de Scrooge, el espectro comenzó a envejecer y de los pliegos de su manto sacó un niño y una niña: amarillentos, flacos, andrajosos, huraños, lobunos, pero postrados en su humildad. El espectro dijo que eran los hijos del hombre y le recordó a Scrooge las palabras que pronunció con los caballeros que le pidieron caridad en su oficina para los pobres.

ESTROFA 4 PART 1
A les 12h el segon esperit va desaparèixer i Scrooge va veure un fantasma que anava cap a ell. Duia una peça negre que el tapava tot excepte una mà, la qual indicava una direcció. Scrooge li demanà si era l'espectre de els futurs  Nadal i aquest no contestà res. Scrooge el seguí cap on indicava la mà. Primer varen anar a la ciutat i escoltaren uns homes xerrar sobre la mort d'una persona. Després visitaren una parella que discutia sobre les deutes, perquè la persona a la que devien havia mort.

ESTROFA 4 PART 2
Després anaren a casa de Bob Cratchit, el seu empleat, on l'ambient era trist perquè el seu fill els havia deixat. Finalment varen anar al cementeri i l'espectre li va senyalar una làpida que posava el nom de Scrooge. A partir d'aquí, ell va prometre honrar el Nadal. L'espectre es convertí en la columna del seu llit i li donà una nova oportunitat a Scrooge.

i 1 resum de:
-->

ESTROFA 5: CONCLUSIÓN

A partir de ese momento, Scrooge juró tener siempre presentes a los tres espíritus de la navidad y decidió iniciar un cambio drástico en su vida. Al salir a la calle, comprendió que aquel día era la víspera de Navidad, así que le encargó a un muchacho comprar el pavo más grande de la tienda para enviarlo, en el anonimato, a casa de Cratchit. Inmediatamente después, se encontró con el señor que le habría pedido caridad para los pobres y Scrooge le ofreció una suma muy considerable. No se dilató para ir a casa de su sobrino y pasar la Navidad en compañía de su familia, tal y como la habría visto con el segundo espectro.
A la mañana siguiente, Scrooge esperaba a Cratchit en la oficina, quien llegó un poco tarde. Scrooge lo regañó por su tardanza, pero era parte de una farsa para notificarle que le aumentaría el sueldo y que le ayudaría a sobrellevar los problemas de Tiny Tim.
Scrooge cambió radicalmente, se volvió bueno y generoso. Tiny Tim, quien no murió, tuvo a Scrooge como un segundo padre. A veces la gente se reía del cambio de Scrooge, pero él era feliz.

Tots els resums han de tenir concordança, per això hem penjat els que ja estan fets (Ex.: la descripció dels fantasmes no és necessària), cada part ha de tenir entre 4 i 5 línies i en català.
Avisau de la part que feis, i quan la acabeu la penjau :)